9. 9. 2011

Captain America: The First Avenger

Najskôr by som chcel zdôrazniť fakt, že v niektorých krajinách sveta bolo zakázané používanie tohoto názvu filmu. Namiesto toho bolo použité len : "The First Avenger".
Zdravíčko, takže máme tu druhú "recenziu". Uvedomil som si, že ej zbytočné písať recenzie o tom, o čom ten film je, ale myslím, že je dôležitejšie napísať postrehy alebo domnienky o tom o čom málokto vie.


Takže ideme na to. Ako ste si všimli vo filme, Steve Rogers nikdy neuteká z bitiek a je zástancom utláčaných, je to proste dobrák ako repa. Čo ste si nemuseli všimnúť vo filme a vlastne to tam ani veľmi nie je, tak na 100% spĺňa rozkazy aj keby to boli zlé rozkazy aspoň takto by som opísal charakter Steva v komikse ako takom. Pretože vždy, ale vážne vždy poslúchol rozkaz. Jediná výnimka je vtedy, ak by mu niekto nakázal aby niekomu nepomohol, alebo niekoho nezachránil. Aj keby mal sám zomrieť tak sa aspoň pokúsi o záchranu. Čo bolo zaujímavé bolo aj to, že v o filme bol jeho najlepší kamarát Bucky bol vo filme vážne chlap, oveľa väčší ako originálny Steve ešte bez zákroku doktora Erskinera. Ale, v komikse je Bucky len chlapec, ktorý by sa dal veľkosťou porovnať na malého Steva ešte než sa stal slávnym Avengerom.
Okrem iného vo filme Bucky zomrel vo vlaku, čo sa aj líši od komixovej verzie, ale zasa tam sa na to nedá spoľahnúť pretože každé komiksov spracovanie je iné.
Spomeniem inú vec. Vibranium sa úplne prvá krát objavilo v Daredevilovi, neskôr sme sa dozvedeli, že sa ťaží v hore, ktorá leží v krajine v (na meno si nespomeniem), ktorej kráľom je T'Chaka (Black Panther). Neskôr bol vytvorený (písaním, teda vymyslený) ešte pevnejší, nezničiteľný kov Adamantium, ktorý má strýko Wolwerine namiesto kostry.
Ok, takže z Vibrania je štít Cpt. Americu, celý oblek Black Panthera a dokonca ho používa ako drápy a také špeciálne strely. Čo sme taktiež nevedeli, je fakt, že Vibranium vážne Vibruje a ak sa v dole na ťaženie spravý veľký hluk, tak môže explodovať v neuveriteľnej sile. V takej, že dokáže zničiť pol Afriky.
Za ďalšie. Vibranium sa dá zničiť. Zatiaľ viem len o 2 prípadoch. Za prvé, keď otca T'Chakla teda starého kráľa T'Challa zabil (hm neviem ako sa volal), ale bol to obrovský chlap v obleku gorily a tým sa stal novým kráľom tej krajiny. Tak vtedy mu rozbil masku čo mal na tvári. A druhý prípad, keď sa Cpt. America dostal do Asgardu tak Loki mu zničil ten jeho slávny štít.
Čo vlastne je ten artefakt, ktorý sa tak veľmi snažil získať Red Skull? Podľa môjho názoru je to Kameň Norn. Starodávna a veľmi mocná runa z Asgardu, ktorá slúžila ako most na prepojenie medzi Zemou (Midgard) a Asgardom. Takže ak sa jej dotkol Red Skull tak podľa môjho názoru nezomrel, len ho to prenieslo do Asgardu alebo je možné že do iného sveta. Pretože týchto Kameňov Norn je 9. Každý jeden je cesta do iného sveta.
Mimochodom Red Skull, by sa už, ale podľa mňa v druhom pokračovaní objaviť nemal, pretože v kreslených animovaných filmoch s ním je len jeden príbeh.
Kto videl Thora, tak aj vie čo sa nakoniec s Kameňom Norn stalo. Kto to nevie, ten sa to dozvie až keď budem písať o Thorovi.
Som zvedavý kto bude v Avengers veliteľom, pretože v niektorých je to Iron Man(Tony Stark) a v niektorých je to zasa Cpt. America(Steve Rogers).


Film ale hodnotím veľmi vysoko, pretože mám rád komiksy a celkovo to bolo dobre prevedené.
9,5/10


06.09.2011

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára